Plaats de teksten niet te dicht op de rand. Qua compositie is het vaak mooier als er voldoende lege ruimte om de tekst vrij blijft. Daarbij komt nog dat het risico bestaat dat er een deel van de tekst wordt weggesneden als deze te dicht bij de rand staat. De kaartjes worden namelijk eerst gedrukt en daarna 'schoon gesneden'. De drukker heeft daar rondom 4 mm afloop voor nodig. Zorg er dus in ieder geval voor dat de teksten en beelden binnen deze veiligheidsmarge staan. De veiligheidsmarge wordt in de editor weergegeven met een stippellijntje.
Om de aandacht op de naam van jullie kindje te vestigen kun je een sierlijk of wat uitbundiger lettertype gebruiken voor de naam. Het geheel oogt mooi rustig als je dan voor de overige teksten een strakker lettertype kiest. Dit is ook beter voor de leesbaarheid. Via de editor kun je verschillende lettertypes uitproberen om te zien welke combinatie het beste werkt. Probeer maximaal 3 verschillende lettertypes in het kaartje te gebruiken. Meer zorgt er vaak voor dat het kaartje een rommelige uitstraling krijgt.
Met behulp van het raster kun je de teksten centreren. Het raster kun je in de editor aanzetten door hulplijnen boven het kaartje aan te klikken. De tekstvakken kun je met het pijltje verplaatsen. Het midden van het tekstvak wordt aangegeven met een klein rood puntje. Het midden van de kaart wordt aangegeven door de rode lijnen.
Jouw favoriete kleuren kun je toepassen door de hex-code toe te voegen in de editor. Deze code begint met een # gevolgd door 6 letters en cijfers. Heb je wat kleurinspiratie nodig, kijk dan eens op design-seeds.com Hier vind je prachtige kleurencombinaties! En de hex-codes staan er bij vermeld, heel handig!
De kleuren op het beeldscherm zijn altijd anders dan de gedrukte kleuren. Om de kleuren goed te kunnen beoordelen en om de leesbaarheid van de tekst te controleren adviseren wij altijd een proefkaartje te bestellen.