Papiersoorten | Petite Fleur

Papiersoorten

Onze geboortekaartjes worden gedrukt op mooie luxe kartonsoorten.


De papierkeuze maakt jouw kaart helemaal compleet. Wij hebben 6 mooie en stevige papierkwaliteiten voor standaard kaarten en 2 fraaie papiersoorten voor geboortekaartjes met goudfolie. De papiersoorten variëren in witheid en dat is van invloed op de uitstraling van je kaartje. Ook de keuze voor een gladde kwaliteit of een papiersoort met structuur is bepalend voor de ‘look & feel’ van je kaartje.

Bij het bestellen van een proefkaartje ontvang je een setje met papiermonsters van alle kwaliteiten.
Twijfel je nog over welk papiersoort het beste past bij jouw geboortekaart? Neem dan gerust contact met ons op, we adviseren je graag!


Standaard papiersoorten


FOTOKAART

Stevige papiersoort met aan de buitenzijde een mooie hoogglansafwerking, zoals je dat kent van ansichtkaarten. Deze kwaliteit is niet helder wit maar heeft een warme ondertoon, waardoor de kleuren in je ontwerp ook wat warmer worden. Perfecte kwaliteit voor kaarten met foto’s!


ZIJDEGLANS

Deze stevige gladde papiersoort heeft een mooie matte glans voor een subtiele ‘glossy’ uitstraling. . Ook deze papierkwaliteit is niet helderwit maar heeft een iets warmere ondertoon, waardoor de kleuren op je kaartje ook iets warmer worden.

 

Luxe papiersoorten

Deze papiersoorten zijn iets kostbaarder, daardoor rekenen wij per kaartje een toeslag. die kan variëren van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. Met de prijscalculator op de betreffende kaartpagina óf in jouw eigen collectie kun je de toeslag voor jouw kaartje exact berekenen!


NATUURKARTON

Een mooie stevige papierkwaliteit met een matte uitstraling. Deze soort heeft een hoge witheid waardoor de kleuren extra mooi uitkomen.

 

OUD HOLLANDS

Oud-Hollands papier heeft een mooie reliëf structuur,  wat mooi past bij zowel klassieke als stoere kaartjes. Qua uitstraling kun je het vergelijken met aquarelpapier. De kleur van het papier is niet spierwit maar neigt meer naar off-white.
Let op: Bij grote kleurvlakken raden we deze kwaliteit af, omdat door de structuur de opname van de inkt niet gelijkmatig kan zijn. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.


PARELMOER

Bijzondere papiersoort met subtiele parelmoerglans.
Op dit papier komen de kleuren intenser uit dan op bovenstaande kwaliteiten. Daarom is Parelmoerpapier is erg mooi te combineren met ontwerpen met lichte tinten.

 

Papiersoorten geschikt voor foliedruk

Geboortekaartjes met goudfolie worden gedrukt op speciaal hiervoor geschikte papiersoorten. Deze kwaliteiten zijn voorzien van een speciale coating en kunnen alleen gecombineerd worden met foliedruk. 


COATED KARTON

Een stevige, gladde papierkwaliteit met twee-zijdige zijdeglans. Deze papiersoort heeft een subtiele glossy uitstraling en is geschikt voor kaarten met grote kleurvlakken.
 

LINNEN

Stevige, off-white papiersoort met lichte structuur. Vooral geschikt voor kaarten met een witte achtergrond. Bij grote donkere kleurvlakken raden we deze kwaliteit af, omdat de opname van de inkt niet gelijkmatig kan zijn. Dat hoeft niet storend te zijn, maar wil je dit liever niet kies dan liever een andere papiersoort of maak je kaartje op met een lichte achtergrond.

Voor de luxere papiersoort Linnen rekenen wij per kaartje een toeslag. die kan variëren van €0,15 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. Met de prijscalculator op de betreffende kaartpagina óf in jouw eigen collectie kun je de toeslag voor jouw kaartje exact berekenen!


SOFT TOUCH
Matte 300 grams papiersoort met fluweelzachte coating.